به گزارش گروه اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"، افشاری در جمع خبرنگاران به ایراد توضیحاتی درباره وضعیت شرکت بیمه توسعه پرداخت و اظهار داشت: با گذشت بیش از 310روز از آغاز تعلیق فروش بیمه شخص ثالث این شرکت توسط بیمه مرکزی ج.ا.ا شرکت بیمه توسعه توانست صرفا در بخش بیمه شخص ثالث، بیش از 177میلیارد ریال خسارت بالای 2میلیارد ریال را به زیاندیدگان پرداخت کند.
وی افزود: با توجه به این که در بسیاری از تصادفات، میزان خسارت و دیه دریافتی یک زیان دیده، بیشتر از حداکثر دیه تعیین شده ناشی از فوت یک انسان (2میلیارد ریال) بوده و تا میزان چند برابر آن نیز قابل ارتقاء است، شرکت بیمه توسعه توانسته است صرفا در زمینه خسارت دیدگان شخص ثالث بالای 2میلیارد ریال، تعداد 65فقره خسارت بالای 2میلیارد ریال به مبلغ بیش از 177میلیارد ریال را پرداخت و تسویه کند.
عضو هیات مدیره شرکت بیمه توسعه، با اشاره به مشکلات بوجود آمده برای این شرکت طی 10-11 ماه گذشته، تصریح کرد: مشکلاتی در این مدت بودجود آمد که شاید منجر به انحرافات جزئی در برنامههای شرکت شد؛ ناهنجاری های غیرعمدی و غیرارادی موجب بروز این مشکلات شده که بزودی خبرهای خوشی در اینباره منتشر می شود.
افشاری در همین ارتباط گفت: طی این مدت جلسات متعددی داشتیم که منجر به توافقات نسبی شده است، برهمین اساس حدود 90 درصد تکالیف که بعهده شرکت بوده پرداخت می شود و مابقی در حوزه اختیارات شرکت نبوده است.
وی ادامه داد: خواه یا ناخواه شرکت در مدتی که نقدینگی آن قطع شده بود با مشکلاتی همراه شد چراکه فروش بیمه نامه و جذب سرمایه گذار در این مدت قطع شده بود. از زمان تعلیق شرکت تا کنون در تمام رشته ها 30 میلیارد تومان فروش داشتیم علاوه برآن 140 میلیارد تومان در بخش ثالث و 35 میلیارد تومان در بخش غیرثالث خسارت پرداخت شده است.
این مقام مسئول در شرکت بیمه با بیان اینکه تا پایان سال 93 تمامی بدهی های این شرکت تسویه خواهد شد، تصریح کرد: فکر می کنم حدود 120 تا 130 میلیارد تومان خسارت در این مقطع زمانی داریم که باید تا پایان سال پرداخت شود. همچنین تا پایان سال 92 کلیه بدهی های دولتی شرکت بیمه توسعه پرداخت شده به جز ناجا و وزارت بهداشت که برای آنها نیز برنامه ریزی کرده ایم.
به گفته افشاری، بیمه مرکزی رتبه توانگری بیمه توسعه را 4 اعلام کرده بود که مدارک و مستندات موجود که ارائه شده است نشان میدهد رتبه توانگری ما 2 است در صورتی که بتوانیم منابع بیشتری جذب کنیم به سطح یک خواهد رسید.
وی درباره چگونگی پرداخت بدهی های این شرکت، تصریح کرد: بخشی از خسارتها را از محل فروش املاک و داراییها پرداخت کرده ایم که به دلیل شرایط اقتصادی فروش آن تدریجی بود به همین دلیل روند پرداخت خسارت مقداری کند شد.
این عضو هیات مدیره بیمه توسعه با بیان اینکه همه گزارشها در خصوص عملکرد شرکت و اقدامات انجام شده به بیمه مرکزی ارائه شده است، افزود: این برخورد بیمه مرکزی با شرکت بیمه توسعه درس بزرگی برای ما بود تا به هر قیمتی زیر بار ریسکهای بزرگ نرویم.
در ادامه این نشست احمد دارابی مدیرعامل شرکت بیمه توسعه با اشاره به بحران نقدینگی پیش آمده برای شرکت در سال گذشته گفت: با توقف فروش بیمهنامه بحران شرکت تشدید شد اما در همین مدت خسارت برخی از بیمهگذاران را به صورت نقدی و برخی دیگر را با صدور چک تعیین تکلیف کردیم.
وی با بیان اینکه بدهی صندوق خسارتهای بدنی 8 میلیارد تومان بود که به طور کامل تسویه شد، ادامه داد: 90 میلیارد تومان سپرده شرکت هم برای پرداخت خسارتها آزاد شد و مابقی از طریق فروش اموال و 30 میلیارد تومان فروش بیمهنامه و سهام به دست آمد که تاکنون پرداخت شده است و امیدواریم تا پایان سال همه بدهیهای شرکت تسویه شود.
دارابی همچنین تأکید کرد: بخش عمده پروندههای شرکت که خسارتهای کوچک بودهاند مختومه شده است و مقداری از پروندههای بزرگ باقی مانده که تا پایان سال تعیین تکلیف خواهد شد.